Odricanje od odgovornosti

Nenad Gazdić

Ulica de Franceschijeva 31

52100 Pula-Veruda Porat

Tel: 0049 (0)17620910953

E-Mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

OIB:

Odricanje od odgovornosti

1. Sadržaj Online Ponude

Autor ne preuzima odgovornost za aktuelnost, tačnost i potpunost informacija koje se nalaze na našoj web stranici. Odgovornost autora zahteva koje proizilaze iz materijalne ili nematerijalne štete nastale korišćenjem ili nekorišćenjem ponuđenih informacija ili korišćenjem netačnih i nepotpunih informacija je u osnovi isključena, pod uslovom da autor nije demonstrirao namernu ili grubu nepažnju. Svi ponuđeni sadržaji su neobavezujući i bez obaveze. Autor izričito zadržava pravo da izmeni, dopuni, obriše ili privremeno ili trajno povuče delove stranica ili celokupnu ponudu bez posebnog obaveštenja.

2. Reference i Linkovi

U slučaju direktnih ili indirektnih referenci na spoljne web stranice ("hiperlinkove") koji su izvan odgovornosti autora, obaveza odgovornosti biće na snazi samo ako autor ima saznanje o sadržaju i ako bi mu tehnički bilo moguće i razumno da spreči upotrebu u slučaju nezakonitih sadržaja. Autor ovim izričito izjavljuje da u trenutku postavljanja veze nisu bili vidljivi nezakoniti sadržaji na povezanim stranicama. Autor nema uticaja na trenutni i budući dizajn, sadržaj ili autorstvo povezanih stranica. Stoga se izričito distancira od svih sadržaja svih povezanih stranica koji su promenjeni nakon postavljanja veze. Ova izjava se odnosi na sve veze i reference unutar sopstvene internet ponude kao i na strane unose u gostinskim knjigama, diskusionim forumima, link direktorijumima, mailing listama i u svim drugim oblicima baza podataka postavljenim od strane autora, za čiji sadržaj su mogući spoljni upisi. Samo pružalac stranice na koji je upućeno snosi odgovornost za nezakonite, netačne ili nepotpune sadržaje, posebno za štetu nastalu upotrebom ili neupotrebom takvih informacija, ne osoba koja samo upućuje na odgovarajuće izdanje putem veza.

3. Autorsko i Zaštitno Pravo

Autor nastoji da poštuje autorska prava slika, grafika, zvučnih dokumenata, video sekvenci i tekstova upotrebom u svim izdanjima, da koristi slike, grafiku, zvučne dokumente, video sekvence i tekstove koje je sam kreirao ili da koristi licencirane slobodne grafike, zvučne dokumente, video sekvence i tekstove. Sva imena brendova i zaštitni znakovi navedeni unutar internet ponude i možda zaštićeni od strane trećih lica bez ograničenja podležu odredbama važećeg zakona o zaštiti žigova i pravima na vlasništvo odgovarajućih registrovanih vlasnika. Puko pominjanje žigova ne znači da nisu zaštićena pravima trećih lica! Autorsko pravo za objavljene predmete koje je autor sam kreirao ostaje samo kod autora stranica. Bilo koja reprodukcija ili upotreba takvih grafika, zvučnih dokumenata, video sekvenci i tekstova u drugim elektronskim ili štampanim publikacijama nije dozvoljena bez izričite saglasnosti autora.

4. Zaštita Podataka

Ako postoji mogućnost da se unesu lični ili poslovni podaci (adrese e-pošte, imena, adrese) unutar Internet ponude, davanje ovih podataka od strane korisnika vrši se izričito dobrovoljno. Upotreba i plaćanje svih ponuđenih usluga dozvoljeno je - ako je tehnički moguće i razumno - bez navođenja takvih podataka ili pod navođenjem anonimizovanih podataka ili pseudonima. Upotreba kontaktnih podataka kao što su poštanska adresa, telefonski brojevi ili faksovi i e-adrese objavljeni u okviru impresuma ili sličnih informacija od strane trećih lica u svrhu slanja informacija koje nisu izričito tražene nije dozvoljena. Pravne radnje protiv pošiljaoca takozvanih spam-poruka u suprotnosti sa ovom zabranom izričito su zadržane.

5. Google Adsense

Ova web lokacija koristi Google AdSense, uslugu internet oglašavanja koju pruža Google Inc., SAD ("Google"). Google AdSense koristi tzv. "kolačiće" (tekstualne datoteke)

 koje se čuvaju na vašem računaru i omogućavaju analizu vaše upotrebe web lokacije. Google AdSense koristi i tzv. "web signale" (male nevidljive grafike) za prikupljanje informacija. Upotrebom web signala, mogu se snimati i prikupljati jednostavne radnje kao što je poseta web lokaciji. Informacije generisane kolačićem i/ili web signalom o vašoj upotrebi ove web lokacije (uključujući vašu IP adresu) prenose se na server Googlea u SAD i tamo se čuvaju. Google će koristiti ove informacije da proceni vašu upotrebu web lokacije u vezi sa oglasima, da sastavi izveštaje o aktivnostima web lokacije i oglasima za operatere web lokacija, i da obezbedi druge usluge povezane sa aktivnostima web lokacija i korišćenjem interneta. Google takođe može preneti ove informacije trećim stranama ako je to zakonom propisano ili ako takve treće strane obrađuju informacije u ime Googlea. Google neće povezivati vašu IP adresu ni sa kojim drugim podacima koje poseduje Google. Možete sprečiti skladištenje kolačića na vašem tvrdom disku i prikazivanje web signala tako što ćete izabrati "Ne prihvatam kolačiće" u postavkama vašeg pregledača (u MS Internet Exploreru pod "Extras > Internet opcije > Privatnost > Postavke"; u Firefoxu pod "Extras > Postavke > Privatnost > Kolačići"); međutim, obratite pažnju da ako to učinite, možda nećete moći da koristite punu funkcionalnost ove web lokacije. Korišćenjem ove web lokacije, slažete se sa obradom podataka koji su prikupljeni o vama od strane Googlea na način opisan gore i u svrhe navedene gore.

6. Google Analytics

Ova web lokacija koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tzv. "kolačiće", tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i omogućavaju analizu vaše upotrebe web lokacije. Informacije generisane kolačićem o vašoj upotrebi ove web lokacije (uključujući vašu IP adresu) prenose se na server Googlea u SAD i tamo se čuvaju. Google će koristiti ove informacije da proceni vašu upotrebu web lokacije, da sastavi izveštaje o aktivnostima web lokacije za operatere web lokacija i da obezbedi druge usluge povezane sa aktivnostima web lokacija i korišćenjem interneta. Google takođe može preneti ove informacije trećim stranama ako je to zakonom propisano ili ako takve treće strane obrađuju informacije u ime Googlea. Google neće povezivati vašu IP adresu ni sa kojim drugim podacima koje poseduje Google. Možete sprečiti instalaciju kolačića postavljanjem odgovarajućeg softvera vašeg pregledača; međutim, obratite pažnju da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web lokacije u punoj meri. Korišćenjem ove web lokacije, slažete se sa obradom podataka koji su prikupljeni o vama od strane Googlea na način opisan gore i u svrhe navedene gore.

7. Facebook

Ova veb lokacija koristi dodatke od pružaoca Facebook.com, koji su obezbeđeni od strane kompanije Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304 u SAD-u. Korisnici naše veb lokacije na kojoj je instaliran Facebook dodatak, ovim putem se obaveštavaju da dodatak uspostavlja vezu sa Facebook-om, što rezultira slanjem vašem pregledaču kako bi se dodatak prikazao na veb lokaciji. Osim toga, podaci se prenose Facebook-u putem korišćenja, a koji sadrže informacije o vašim posetama našoj početnoj stranici. Za korisnike koji su prijavljeni na Facebook, ovo znači da se podaci o korišćenju povezuju sa njihovim ličnim Facebook nalogom. Čim kao prijavljeni korisnik Facebook-a aktivno koristite Facebook dodatak (na primer, klikom na dugme "Sviđa mi se" ili korišćenjem funkcije komentara), ovi podaci se prenose na vaš Facebook nalog i objavljuju. Ovo se može izbeći samo ako se prethodno odjavite sa svog Facebook naloga. Za više informacija o korišćenju podataka od strane Facebook-a, molimo vas da se obratite Pravilima o zaštiti podataka Facebook-a.

8. Pravna važnost ovog odricanja od odgovornosti

Ovo odricanje od odgovornosti treba smatrati delom internet ponude sa koje je ova stranica bila povezana. Ako delovi ili pojedinačni delovi ovog izjava nisu zakoniti ili tačni, sadržaj ili važnost drugih delova neće biti uticajna na ovu činjenicu. Izvor: Odricanje od odgovornosti, Zakon o zaštiti podataka i osiguranje pravnog zaštite. (Važeće od 19. avgusta 2014)

Related Articles

Politika privatnosti

Politika kolačića (cookies)